Akustikplattor Stockholm

Dämpa oljud med ljuddämpande akustikplattor

Har du svårt att koncentrera dig och får huvudvärk på grund av för mycket buller på kontoret? Har du svårt att höra TV:n eller föra samtal med dina kollegor? Om så är fallet kanske du letar efter lösningar på dessa problem och har upptäckt att akustikpaneler kan vara ett gångbart alternativ.

Du kanske dock också oroar dig för kostnaden för att installera dessa ljudpaneler och vill försäkra dig om att du inte slösar bort dina pengar på en ineffektiv lösning.

Om detta låter som du har du kommit till rätt ställe. Med den här artikeln vill vi ge dig en omfattande förståelse för akustikplattor, inklusive deras fördelar, och förklara eventuella missuppfattningar du kan ha om dem.

Vad är ljudpaneler?

Akustikpaneler tillverkas av ljudabsorberande material och kan ha formen av plattor eller paneler. De finns i olika former och storlekar och kan monteras på väggar, tak eller dörrar för att hjälpa till att hantera buller, vibrationer och ljud i till exempel kontor eller vardagsrum.
 
Förutom att ge akustiska fördelar kan akustikplattor användas för isolering, vilket bidrar till att hålla kvar värmen i rummet. Installationen av akustikplattor är i allmänhet en enkel process som kräver få verktyg. Därför kan vi installera dem snabbt och enkelt.

Vad är syftet med aukustiska paneler?

Akustikpaneler minskar ljudvågorna genom att mildra ljudets efterklang. Hårda ytor som väggar, tak och golv reflekterar ljudvågor, vilket leder till eko och efterklang. 
 
Dessa ekon och efterklanger förvränger inte bara det ursprungliga ljudet utan förstärker det också genom att ljudvågorna upprepas flera gånger, vilket skapar ett högre ljud. Tack vare våra aukustikpaneler kan du effektivt minimera dessa sekundära ljudvågor som leder till överdrivet buller, ekon och efterklang.
 
Akustikpaneler har visat sig vara mycket effektiva när det gäller att minska de sekundära reflekterade ljudvågorna som skapar bullerproblem, vilket gör dem till en idealisk lösning för att åtgärda bullerproblem i alla kontorsutrymmen här i Stockholm.

Vem behöver ljuddämpande akustikplattor?

Bullernivån har ökat avsevärt på grund av den växande befolkningen, vilket har lett till att bostäder och arbetsplatser ligger närmare varandra. Buller blivit ett utbrett problem i vårt dagliga liv, och när vi spenderar mycket tid inomhus är ekon och oljud ofta stressfaktorer.

Att installera akustikplattor kan gynna alla som jobbar på kontor i och med att en tystare inomhusmiljö bidrar till mindre stress och färre problem med stress-relaterade sjukdomar.

Funkar akustikplattor?

Vi får ofta frågan om ljudisoleringsprodukter är värda investeringen. Det är en bra fråga eftersom akustikplattor kan kosta mycket tid och pengar att sätta upp.

Effektiviteten varierar avsevärt beroende på materialet, projektet och själva produkten. En kvadratmeter av världens bästa ljuddämpande akustikplatta skulle inte ha någon effekt alls om den hängs upp i en gympasal till exempel.

Med våra akustikplattor kan vi minska buller som kan på hotell, restauranger, caféer och skolmiljöer och på sjukhus. Vi är specialiserade på att se till att arbetsplatser inte har mycket oljud och vi har många referenser (samt data) som intygar att våra akustikplattor ger den önskade effekten.

Så här ökade kvalitén på arbetsplatsen efter att vi installerat akustikplattor:

  1. Medarbetarnas kapacitet på kontoret ökade med 66% efter att vi kunnat dämpa oljud och buller med akustikplattor.
  2. Adrenalinnivåerna minskade med 30% med våra akustikplattor.
  3. Motivationen hos medarbetarna ökade med 60% efter bättre ljudmiljö med akustikplattor.
  4. Prestationen ökade med 50% vid uppgifter som krävde hög koncentration tack vare förbättrad miljö med akustikplattor.
  5. Huvudräkning förbättrades med 20% tack vare ökad koncentration efter att ljudmiljön förbättrats med akustikplattor.
  6. Våra akustikplattor finns i olika former och kan se ut på en mängd olika sätt beroende på den miljö som du vill uppgradera och vad dina behov består av. I en industrimiljö eller skola är våra akustikplattor osynliga i tak och väggar. På ett kontor eller i en miljö som hotell eller akustikplattorna däremot synliga som spännande designinslag och inredning.

Var brukar vi placera akustikplattor på arbetsplatser?

För att effektivt minimera ljudet på ett kontor är det viktigt att integrera ljudabsorberande material i rummets utformning. Därför använder vi akustikplattor som är utformade för att absorbera ljud och minimera eko och efterklang i ett rummen. Då vi jobbar med akustikplattor i Stockholm märker våra kunder skillnaden direkt efter att vi är klara!
 
Ljudpanelerna används ofta i en mängd olika miljöer, bland annat musikstudior, hemmabioteatrar, inspelningsstudior, gymnastiksalar, kontor och andra utrymmen där man vill minska ljudet. Den bästa placeringen för akustikpaneler är på de första reflektionspunkterna vilket oftast är på väggar och tak, vilket är platser som ligger rakt över ljudkällan.
 
Om du till exempel talar i telefon vid ditt skrivbord på kontoret skulle den första reflektionspunkten vara på motsatt sida av rummet från dig. För att undvika störningar från möbler placeras akustikpaneler vanligtvis mitt på väggen. De kan också installeras i taket, som ofta är platt och stort, vilket underlättar installationen.
 
Dessutom finns det fristående versioner av akustikpaneler som kallas akustikskärmar och som används i samarbetsområden eller möten på kontor. Genom att integrera dessa ljudabsorberande material i utformningen av ett kontor kan man avsevärt förbättra akustiken och göra det bekvämare att arbeta och kommunicera.

Vi erbjuder självklart många andra ljudabsorbenter och undertak i vårt sortiment, kontakta oss om ni vill veta mer.