Ecophon

På bilden kan ni se ljudabsorbenten Ecophon Solo S som är en frihängande undertaksplatta.

Ecophon är en världsledande leverantör av akustiklösningar såsom ljudabsorberande undertak och undertaksplattor. Bolagets affärsidé är att skapa en god ljudmiljö för människor och därmed bidra till en god arbetsmiljö och välbefinnande. Ecophon ingår i Saint Gobain-koncernen som är en världsledare inom funktionella byggmaterial. Ecophons huvudkontor ligger i Hyllinge utanför Helsingborg.

God rumsakustik är en grundförutsättning för att människor skall kunna arbeta, lära och läka. Men för att uppnå en ljudmiljö som främjar välmående måste de aktuella lokalerna kartläggas. Vilka aktiviteter är rummet tänkt att användas till, och hur höga ljudnivåer innebär aktiviteterna? Rummets storlek och form, liksom interaktionen mellan människorna som vistas i utrymmet är andra faktorer som är viktiga att vara medveten om. Utifrån dessa perspektiv har Ecophon utvecklat ett eget, unikt koncept för att skapa en god ljudmiljö. Ett koncept som de kallar för rumsakustisk komfort. Genom att ta hänsyn till samspelet mellan människan, rummet och aktiviteten skapar Ecophon ljudkomfort som bidrar till människans välbefinnande och lugn.

Alla som varit på vandringstur, campat eller befunnit på andra platser med distans till staden vet hur skönt det kan vara att vara omgiven av naturens tystnad. I de lägena är det lätt att slås av insikten att det plötsligt blir väldigt lätt att höra utan alla onödiga störningar. Människans hörsel har utvecklats i en utomhusmiljö och det är där den fungerar bäst. Med hjälp av smarta akustiklösningar kan vi återskapa den naturliga ljudmiljön inomhus i livets alla skeden.

Energisparande akustiklösningar

Ecophon är en leverantör i framkant inte bara när det gäller att leverera rätt och bra produkter för de olika ändamålen, utan de värnar även om vår framtid och har ett miljötänk som genomsyrar hela verksamheten. Följande är exempel på detta arbete:

 • 70% återvunnet material i varje platta
 • Nådde målet för förnyelsebar energi 8 år för tidigt
 • Lättare transporter = mindre bränsleförbrukning

Produkter

Ecophon har en mängd olika undertak, akustiktak och andra ljudabsorbenter i sitt sortiment. Några av dom mest erkända produkterna på marknaden är;

 • Ecophon Gedina A 
 • Ecophon Focus A 
 • Ecophon Focus B
 • Ecophon Focus Ds
 • Ecophon Focus E T24
 • Ecophon Master A
 • Ecophon Master B
 • Ecophon Master Ds
 • Ecophon Master E T24

Vi på Kamak lagerför många av Ecophons undertaksplattor i vår butik i Bromma. Men kunder på andra platser i Sverige kan också köpa undertak hos oss eftersom vi levererar och säljer över hela Sverige. Oavsett om du behöver endast en akustikskiva eller en stor mängd undertaksplattor ifrån Ecophon kan vi hjälpa dig. Vill du veta mer om någon av produkterna kan du självklart kontakta oss.

Vi erbjuder självklart många andra ljudabsorbenter och undertak i vårt sortiment, kontakta oss om ni vill veta mer.

Ecophon Solo Rectangle
Ecophon Akusto One
Ecophon Logga grå