Skapa rätt akustikmiljö med Echophons Sombra Göteborg

I många restauranger, barer och andra sociala mötesplatser stiger ljudnivån till skadliga nivåer vilket kan få långvariga effekter för dem som vistas där. Störande ljud är något som de flesta upplever irriterande och som även kan orsaka stress. Idag finns bra kunskap om ljudets effekter på människan och vad som krävs för att skapa bra ljudmiljöer efter de förutsättningar som finns.

Akustiken har alltmer blivit en viktig faktor i utformningen av byggnader och lokaler. Alla byggnadsmaterial har någon form av akustisk egenskap. Vissa material absorberar ljud medan andra reflekterar ljud. Oftast är de förra att föredra eftersom ljud som reflekteras tenderar att bli störande i längden. Akustiken i ett rum som består av material som reflekterar ljud kan förbättras genom att sätta upp ljudabsorberande material på väggarna eller i taket.

I stora lokaler som biografer och matsalar är det viktigt att ha rätt material i taket för att skapa goda förutsättningar för en bra akustisk miljö. En akustisk lösning som har visat sig effektiv i just biografer är en produkt från företaget Echophon – Sombra-plattor. Det är en takpanel som absorberar ljud. För stora öppna lokaler som biografer, nattklubbar, restauranger eller stora kontorslandskap kan denna produkt vara just det som behövs för att skapa rätt akustik. Letar man efter Sombra Göteborg kan man vända sig till Kamak som är återförsäljare av Ecophons produkter. De har även andra produkter och är återförsäljare av akustikprodukter och akustikpaneler från andra återförsäljare vilket tyder på att de kan ta fram anpassade lösningar beroende på behov eller önskemål.

Ljudläckage är ett problem i många lokaler och kan orsakas av dåligt ljudisolerade tak, väggar, golv eller dörrar. Att minska ljudreflektion i ett rum kan minska risken för ljudläckage. Att använda ljudabsorberande paneler i taket eller på väggarna kan därför vara en bra lösning om man har problem med störande ljud från intilliggande lokaler. Eftersom Sombra är en sådan produkt passar den bra även för detta ändamål. Vill man ha hjälp och hitta lösningar på akustikrelaterade problem kan man alltså välja att satsa på Sombra Göteborg eller någon annan ljudabsorberande panel.

Echophons produkter är inte bara bra för den akustiska miljön, de är även miljövänliga eftersom 70 % av materialet i deras produkter är återvunnet. Hos Kamak kan man hitta fler av Echophons produkter som till stor del består av undertak och takplattor som används för att förbättra akustiken i olika typer av lokaler.

Kunskap om akustik är viktigt när man utformar ett rum, ju större lokalen är desto viktigare är det att använda material som minska ljudreflektioner. Echophons produkter som exempelvis Sombra Göteborg är diskreta och passar in i de flesta lokalerna.

Dela med sig:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Relaterade Inlägg