Takabsorbenter

Takabsorbenter

Ljudabsorbenter på Kontor

Kamak erbjuder takabsorbenter

Behöver ni snygga takabsorbenter?

Behöver ni förbättra ljudmiljön i er fastighet, hotell eller kontor? Kamak erbjuder alla slags fastigheter och lokaler takabsorbenter som effektivt dämpar oljud, ökar trivseln och som suger upp allt buller som kan störa i er lokal. Om du någon gång har känt att slammer, människor som pratar och oljud som kommer in i lokalen utifrån stör, då vet du hur viktigt det är att kunna höra vad den säger som sitter närmast dig.

På arbetsplatser är det mycket viktigt att personalen trivs och kan utföra sina arbetsuppgifter såsom det är meningen. Om det då förekommer oljud som stör, blir motivationen, fokuseringen och koncentrationen lidande. Istället kan våra takabsorbenter dämpa oljudet, får bort bullret och allt som stör ljudmiljön och ökar trivseln och förbättrar hela arbetsplatsens miljö.

Vad är takabsorbenter?

Kamaks takabsorbenter kommer i många olika valmöjligheter. Antingen kan vi bygga dem så de blir integrerade med ert undertak, som undertaksskivor, tillverkade i träull eller som limmas direkt på undertaket med Troldtekt. De bildar vackra tak antingen med mönster i olika färger eller som träimitationer. Vårt sortiment på takabsorbenter passar alla smaker och krav på en fin, färggrann eller sparsmakad inredning.

Kort sammanfattat kan man kalla takabsorbenter för inredningsinstallationer. De är nämligen en den av inredningen, med funktionen att de dämpar och absorberar allt störande moment som kommer i ljudväg. Takabsorbenter behövs i alla slags fastigheter och lokaler som har en missriktad akustik, kanske i äldre fastigheter med högt i tak och kala väggar, som är byggda i Funkis-stil. Eller i ännu äldre hus med högt i tak och väggar i betong, sten eller tegel som verkligen möjliggör för ljudet att eka mellan väggar och tak. Det är i alla sådana lokaler som takabsorbenter är nödvändiga för att absorbera allt slags oljud och buller.

Takabsorbenter med träull

Våra takabsorbenter gör så att ni får en miljö som ökar trivseln, ökar motivationen, koncentrationen och som inte gör medarbetare eller gäster och kunder trötta på grund av oljudet. Våra öron uppfattar allt slags ljud och våra hjärnor har svårt att sortera oljud från det viktiga ljudet, som till exempel att lyssna på vad någon säger som är viktigt. Ibland hör man mer av vad människor säger och gör i andra änden av rummet än vad den säger som står precis bredvid en. Det är för att möjliggöra fokuseringen på det som är viktigt som takabsorbenter behövs.

Att jobba i en bullrig miljö kan leda till:

 • trötthet
 • sämre humör
 • koncentrationssvårigheter
 • hörselnedsättning
 • sämre kognitiv förmåga
 • arbetsskada, i värsta fall

Välj snygga takabsorbenter

 • Baux Wood Wool Panels
 • Baux Pulp Panels
 • Troldtekt
 • Troldtekt Plus
 • Träullit Akustik

Besök oss på Kamak Akustikprodukter i Bromma! Då kan ni på plats se vilka slags takabsorbenter som ni önskar till er fastighet, hotell, lokal eller kontor!

Vi erbjuder självklart många andra ljudabsorbenter och undertak i vårt sortiment, kontakta oss om ni vill veta mer.