Akustikundertak för öra, öga och miljö

Det byggs mer och mer i Sverige idag, och alla nybyggnationer omfattas per automatik av strikta riktlinjer för miljöcertifiering. För att byggnader ska få sägas vara miljöcertifierade måste de vara byggda på ett energi- och resursbesparande sätt där värme, vatten och el effektivt samordnas. Till detta hör också att inomhus miljön ska vara optimerade och då ingår till exempel ventilation, ljusinsläpp och naturligtvis akustik.

Idag vet man att ljudmiljön på till exempel en arbetsplats i hög grad påverkar vår fysiska och psykiska hälsa, och att de anställda presterar bättre om de inte hela tiden utsätts för buller och höga ljud. Det är också enkelt att skapa förutsättningar för bättre akustik, även för företag inte huserar i nybyggda fastigheter. I samband med renoveringar eller utvecklingsinsatser av lokaler är det till exempel bra att samtidigt passa på att sätta in akustikundertak i företagets utrymmen. 

Du som vill förbättra arbetsmiljön för dina anställda och letar efter effektiva undertak i Stockholm kan också välja mellan till exempel följande material och lösningar:

Skriv ut och collage

Akustiklösningar kan också fungera som konst. Tack vare ljudabsorberande tavlor förbättrar du inte bara ljudmiljön utan skapar dessutom en visuellt mer utvecklad arbetsplats. Naturligtvis kan du använda en egen bild, eller välja motiv som sedan kan kombineras på helt unika sätt. 
 

Skräddarsydda lösningar

Oavsett vilka förutsättningar företagets lokaler har vad gäller storlek eller utformning så finns det alltid möjlighet att skräddarsy passande lösningar för just era behov. Om ni önskar förbättra belysningen i rummet så är det ofta också möjligt att förstärka undertak med lampor och spotlights. Du kan dessutom välja mellan olika panel- och kassettvariationer i varierade färger och former.
 

Skärmväggar

Skärmväggar och anslagstavlor, med en kärna av stenull och ett ytterhölje i tyg, är en effektiv och smidigt ljuddämpande lösning som passar bra i utrymmen av begränsad storlek. Om du väljer tyger i olika färger så resulterar dessa inlag också i designmässigt spännande lösningar som gör att till exempel stillasittande möten känns lite mindre långtråkiga.

Kamak är återförsäljare av bland annat Paroc, Rockfon och Echophon undertak och de erbjuder alltid en mängd olika lösningar för just dina förutsättningar. Kontakta dem redan idag!

”Texten ovan är skriven i online-marknadsföringssyfte. Åsikterna är författarens egna och speglar inte nödvändigtvis åsikterna hos Kamak.”

Dela med sig:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Relaterade Inlägg