Fördelar som kommer med produkter för en bättre akustikmiljö

Att montera ljudabsorberande paneler och takplattor på din arbetsplats är en bra början mot att skapa en hälsosamakustikmiljö och lägre nivå av omgivande ljud och buller. För precis lika viktigt som det är med möbler och belysning för att skapa en ergonomisk miljö är det med en lägre ljudnivå. Ljud från andras samtal, musik från intilliggande rum eller buller från vägarbeten utanför fönstret påverkar rummets akustikmiljö samt nivåav ljud och kan störa koncentrationen och arbetsförmågan rejält

Satsa därför på att skapa en bättre akustikmiljö, oavsett om du arbetar i ett öppet kontorslandskap, på en skola eller ett sjukhus, för att säkerställa att alla som befinner sig där kan jobba fokuserat och ostört. Det kommer ge en otrolig effekt på produktiviteten, men också på det allmänna hälsotillståndet och humöret hos de anställda. Nedan följer ytterligare några fördelar som kommer med produkter som är anpassade för att skapa en bättre akustikmiljö.
 

En renare miljö

Många av de ljudabsorberande produkter som är anpassade för att skapa en god akustikmiljö och lägre nivå av omgivande ljud är tillverkade i material som är enkla att underhålla och göra rena. Det är ytterst viktigt för att skapa en giftfri och hälsosam miljö, utan risk för att det ska bildas bakterier eller mögel. Ytorna ska helst inte dra till sig damm och måste vara lätta att torka av vid behov, särskilt för de lokaler där det är viktigt med en god hygien och låg risk för spridning av infektioner. På köpet får du en bättre akustikmiljö och högre ljudabsorption.
 

Bättre ljudabsorption

Den kanske främsta anledningen till att du letar efter produkter för en bättre akustikmiljö är deras ljudabsorption. Förutom att materialen de är tillverkade i ska vara lätta att rengöra ska de självklart även se till att fånga upp ljudet på ett så bra sätt som möjligt. Vilken typ av absorberande effekt de har beror på var de ska användas, vilken akustikmiljö du vill uppnå och vilka
 

Visuella och akustiska egenskaper

Så hur ska du upprätthålla en akustik miljö med hälsofrämjande och ljuddämpande egenskaper, samtidigt som det tillför stil och estetik till lokalerna? Det är enkelt! Idag går det att välja på en mängd olika stilar och utseenden när det kommer till paneler, undertak och skärmväggar. De finns tillgängliga i olika stilar, former och mönster och kan nästan fungera som iögonfallande konstverk när de placeras tillsammans. Kamak är återförsäljare av flera professionella leverantörer där du enkelt kan hitta en stil som passar din arbetsplats.
 

Miljövänlig lösning

Det blir allt viktigare för både små och stora arbetsplatser att välja inredning och byggnadsmaterial med en så liten påverkan på miljön som möjligt. Alla måste ta sitt ansvar för att kunna lämna över en så frisk planet som möjligt till efterkommande generationer. Satsa därför på miljövänliga produkter för en bättre akustikmiljö från leverantörer med ett hållbart fokus.
 

Behov av ljudabsorption för en bättre akustikmiljö?

Kika närmare på Kamaks utbud av produkter för en bättre akustikmiljö och effektiv ljudabsorbtion i en mängd olika utföranden och material. Där kan du även läsa mer om hur du kan upprätthålla en bra akustik miljö för just den typ av lokal du arbetar i. Det kommer genast bidra med en positiv förändring för både produktivitet, arbetsmiljö och de anställdas hälsa.

Dela med sig:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Relaterade Inlägg