Satsa på stilsäker akustik i Göteborg

Benämningen akustikplattor för inte direkt tankarna till färgstarka, väldesignade och interiörsanpassade produkter. Tvärtom är det lättare att se klassiska och standardutformade vita plattor framför sig. Inte så underligt. Länge var det dessa lösningar som dominerade utbudet, även om valet av material ofta varierade.

Men, idag ser situationen annorlunda ut. Intresset för förbättrade ljudmiljöer har nämligen spridit sig till allt fler och många olika företag väljer idag att investera i absorbenter för just deras förutsättningar. På så sätt har design utvecklats till att bli en högst relevant del, även vad gäller akustikplattornas utseende. Till exempel finns det numera bland annat följande lösningar att välja mellan:
 

Färganpassade takplattor

Dagens utbud av takplattor kommer ofta i flera olika färger. På sätt är det möjligt att utforma ett tak som antingen kontrasterar mot, eller matchar den övriga inredningen i rummet. Genom att sätta upp takplattorna i speciella mönster så förstärks den visuella upplevelsen ytterligare. Utöver detta kan du också installera frihängande takplattor som används för att ”sänka” taket i stora rum.
 

Fondvägg

För dig som prioriterar vackra och designmässigt starka lösningar finns det idag flera olika akustikplattor på vägg att välja mellan. Ofta är dessa dessutom väldigt enkla att montera, tack vare lösningar som till exempel kardborreband. Naturligtvis kommer dessa produkter också i olika färger.

Anslagstavlor & tavlor

För företag och arbetsplatser som både vill utnyttja väggarna på ett effektivt sätt och samtidigt förbättra ljudnivån är en ljudabsorberande anslagstavla ett utmärkt alternativ. Om man istället prioriterar konstnärliga uttryck så kan det vara en bra lösning att investera i en ljudabsorberande tavla. Dessa kan alltid skräddarsydd efter just din smak. Det är bara att fritt välja en eller flera bilder som passa lokalernas verksamhet och syfte.

Glöm tiden då akustiklösningar bara handlade om funktion. Numera är design en lika viktig del och det finns många möjligheter att både förbättra akustiken och stilistiken i ett rum. Du som är intresserad av stilsäker akustik i Göteborg kan kontakta Kamak redan idag och hitta lösningarna för din smak och dina behov.

Dela med sig:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Relaterade Inlägg