4 fördelar med ljuddämpande skärmväggar på kontoret

Moderna kontor är ofta designade med stora ytor och öppna kontorslandskap för att göra det lättare för de anställda att samarbeta och känna gemenskap. Detta innebär dock en del hinder då dessa samarbeten, diskussioner och telefonsamtal runt om rummet skapar en hel del omgivande ljud. Det kan störa koncentrationen och leda till irritation bland de som verkligen måste fokusera på sin arbetsuppgift. Ett sätt att lösa detta är att använda sig av ljudabsorberande paneler och skärmväggar. Nedan följer 4 fördelar som du kommer dra nytta av genom att använda ljuddämpande skärmväggar på kontoret. 

Ljuddämpande skärmväggar hjälper till att reducera omgivande ljud på kontoret

Kanske har du tidigare tänkt på skärmväggar som ett hjälpmedel för att skärma av mellan olika arbetsplatser i ett öppet kontorslandskap. Detta är de såklart väldigt bra på, men tillverkas de i ljudabsorberande material kommer de även hjälpa till att dämpa ljudnivån på kontoret. Med en skärmvägg runt skrivbordet är det lättare att diskutera med en kollega eller prata i telefon, utan att störa personen vid arbetsplatsen bredvid på samma sätt.

Ljuddämpande skärmväggar är en kostnadseffektiv lösning

Ljuddämpande skärmväggar för kontor har alltså en mängd olika fördelar vilket gör det till en kostnadseffektiv lösning. Med deras avskärmande och ljuddämpande egenskaper kommer de att skapa en bättre arbetsmiljö och ge möjlighet att skapa små ”rum” i det öppna kontorslandskapet. De kommer dessutom i en mängd olika utföranden och snygga design som gör att de även kan användas som en dekorativ del av inredningen.

Skärmväggar för kontor förbättrar de anställdas fokus och koncentration

Den största fördelen med ljuddämpande skärmväggar är inte bara att de gör det möjligt att skapa privata utrymmen i det stora rummet, utan ser också till att dämpa de omgivande ljud som framkallas av maskiner och kollegor. På så sätt skapas en bättre arbetsmiljö där det är lättare att vara effektiv och fokuserad. Kanske behöver du ta dig igenom ett långt dokument med avancerat innehåll eller hantera känsliga uppgifter som inte är till för andra att se. Då kommer en skärmvägg skapa ett privat utrymme där det är lättare att upprätthålla en bra koncentration. 

Skärmväggar för kontor hjälper till att skapa en bättre arbetsmiljö

När du ska köpa ljuddämpande skärmväggar är det viktigt att titta efter om de är tillverkade i ett kvalitativt material som effektivt dämpar omgivande ljud. Det gör att du får ut så mycket som möjligt av din nya skärmvägg och kommer dessutom skapa en arbetsplats som är attraktiv för både anställda och eventuella nytillskott. God ergonomi handlar alltså inte bara om att placera ut höj- och sänkbara skrivbord eller bekväma kontorsstolar. Det är minst lika viktigt med en bra ljudnivå för att skapa en behaglig och hälsosam arbetsmiljö.

Här kan du köpa ljuddämpande skärmväggar för kontor

Är du ute efter att köpa ljuddämpande skärmväggar i Stockholm är Kamak ett bra alternativ. De är återförsäljare av en mängd professionella varumärken såsom Akustikmiljö, Ecophon, Itaab, Paroc, Rockfon och Troldtekt som tillverkar både väggabsorbenter,undertak och andra typer av akustiklösningar

Dela med sig:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Relaterade Inlägg