Akustikplattor – för bättre säkerhet

Akustiktak är en vanlig lösning för företag, fastighetsägare och andra som vill komma tillrätta med bullriga ljudmiljöer. Förutom att sådana tak förbättrar akustikmiljöerna så kan de också skräddarsys just efter lokalernas unika behov, och du som söker en viss design eller uttryck kan också välja bland många olika färger och utföranden. 

Tak av det här slaget består av akustikplattor, som också kan tillverkas av olika material. Gips, aluminium, träull och stenfiber är några av de vanligaste. Oavsett vad de är gjorda av så är det dock viktigt att plattorna uppfyller olika säkerhetskrav. När du investerar i ett akustikundertak är det därför alltid viktigt att kontrollera att du beställer plattor och tak som dessutom är säkra och testade. Bland annat vad gäller följande:
 

Brand

Bränder kan sprida sig snabbt i material som inte är behandlade och anpassade för att stå emot brand. Förutom detta är det naturligtvis viktigt att att akustikplattor inte avger giftiga ämnen i samband med brand eller höga temperaturer. När du köper akustikplattor i Stockholm eller i andra städer, av certifierade tillverkare, kan du vara säker på att plattorna är noggrant testade och utformade för att stå emot bränder.
 

Hygien

Takplattor skall också innebära en hygienisk lösning. Detta innebär inte bara att de skall tillverkas under hygieniska former utan dessutom att deras utformning skall anpassas efter hygieniska riktlinjer. Till exempel skall plattorna inte tillverkas av material som drar till sig damm eller annan smuts, bland annat eftersom sådana beläggningar ökar risken för brand och även kan innebära svårigheter för allergiker. Plattorna skall dessutom vara tillverkade på ett sätt som gör dem enkla att rengöra och underhålla. 
 

Fukt

Fuktskador är alltid en risk i alla fastigheter och lokaler. Både väggar och tak är i dessa fall utsatta områden och ofta blir omfattande renoveringar nödvändigt för att komma tillrätta med problemen. Tack vare akustikplattor som är vattenavvisande och gjorda med mesta möjliga fuktresistans så är det möjligt att förhindra de mest omfattande skadorna, samtidigt som minskad fukt innebär bättre isoleringsförutsättningar. Energi- och resursbesparande på många plan.

Akustiktak innebär en direkt förbättrad ljudmiljö, men har också positiv inverkan ur flera andra aspekter. Du som vill investera i akustikplattor i Malmö eller andra städer kan kontakta Kamak, de erbjuder ett stort utbud av tak och plattor av hög kvalitet och för många olika behov. Mer information hittar du på deras webbplats.

Dela med sig:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Relaterade Inlägg