Effektiva väggabsorbenter i Stockholm och andra städer

Många tänker kanske att absorbenter mest hör hemma i industrier eller andra uppenbart bullerdrabbade miljöer. Men faktum är att det finns många olika former av effektiva akustiklösningar som kan göra stor nytta i alltifrån kontorsutrymmen, skolor och vårdinrättningar till gym eller idrottsanläggningar av andra slag.

Överallt där människor vistas, där uppstår också ljud. Kollegor som ivrigt pratar med varandra, eller med kunder, höga skratt, ventilationer som brummar och en radio som står och spelar någonstans längre bort. Alla dessa läten bildar ett ständigt brum som också påverkar oss mer än vad vi tror och märker. Inte sällan på en omedveten nivå.

Rent fysiskt kan detta visa sig som höjd hjärtfrekvens och förhöjt blodtryck. Dessutom visar studier att andra negativa effekter kan vara svårigheter att uppfatta vad som sägs, och sömnproblem. Det sistnämnda är ett av de största problemen i det här sammanhanget eftersom det i sin tur kan leda vidare till stress, koncentrationssvårigheter och försämrat immunförsvar.

Kunskapen om buller och betydelsen av bra akustikmiljöer har dock brett ut sig, vilket i sin tur har lett till att det nu finns ett stort utbud av inte bara funktionella utan även designmässigt tilltalande lösningar. Följande produkter är då bara några exempel:
 

Väggabsorbenter

Väggabsorbenter i Stockholm eller andra städer är en smidig lösning som kan se ut på många olika sätt. Alltifrån lätt bygelabsorbent, till print, collage till hela akustikväggar i olika mönster och färger finns att välja på. En spännande utveckling inom det här området är att det kommit så många nya produkter i spännande design. Med god akustikmiljö följer alltså numera också visuellt tilltalande rum.
 

Takabsorbenter

Undertak, bygelabsorbenter, paneler och akustiktak är vanliga lösningar som också är effektiva sätt att förbättra akustikmiljön i ett rum. För bästa möjliga resultat är det viktigt att skräddarsy den aktuella absorbentlösningen efter den aktuella verksamhetens behov, och därför inleds alltid arbetet med att man tittar närmare på samspelet mellan rummet, dess aktiviteter och människor.

Absorption och akustik låter kanske inte särskilt spännande till en början, men förbättrade ljudmiljöer kan göra stor skillnad på din arbetsplats. Och, för den som kikar lite närmare på utbudet av produkter står det dessutom snabbt klart att det finns många snygga produkter att välja på. Intresserad av att köpa väggabsorbenter? Kontaka Kamak idag eller läs mer på kamak.se.

Dela med sig:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Relaterade Inlägg