Ljuddämpande tak som främjar ljudmiljön

Många företag väljer att arbeta i ett öppet kontorslandskap. Det öppna kontoret är en miljö som ska främja samarbete mellan kollegor, men som också kan effektivisera arbetsflöde och kommunikation på en arbetsplats. Men det finns inte bara positiva aspekter av att arbeta i en sådan miljö. Arbetar man med ett viktigt projekt som kräver stor koncentration vill man antagligen inte omges av distraherande ljud hela tiden. Smattrande tangenter, kaffemaskinens muller, ringande telefoner och småpratande kollegor är typiska ljud som kan vara störande när man arbetar på ett kontor. För att bli av med dessa störande moment, men samtidigt ta vara på de positiva effekterna av ett öppet kontorslandskap kan företag och organisationer tjäna på att följa dessa punkter:

1. Ett ökat bakgrundsljud: Många olika ljud samtidigt kan vara väldigt distraherande, men studier har visat att om man maskerar dessa med ett kontinuerligt och lugnande bakgrundsljud kan det istället öka koncentrationsförmågan.
 

2. Vilorum: Vill man arbeta i ett öppet kontorslandskap kan det vara en bra idé att se till att det finns ett separat och lugnt rum dit de anställda kan gå för att vila sig från intryck. Ett vilorum är även en tillgång då man arbetar med ett speciellt krävande projekt och behöver arbeta ostört för att koncentrera sig. Att erbjuda de anställda en plats där de kan vila hjärnan och arbeta ostörda kan leda till ökad produktivitet.

3. Installera ett ljuddämpande tak: För att förhindra att ljud stutsar runt i ett rum och på det sättet skapar en otrevlig ljudmiljö, kan man installera ljuddämpande tak som absorberar ljud och hindrar dem från att färdas vidare. Dessa tak finns att hitta i olika typer av färg och design för att passa in på kontoret på ett snyggt sätt.

4. Installera ljudabsorberande produkter: Förutom tak finns det en rad andra produkter som kan installeras för att främja en god arbetsmiljö på ett kontor. Det finns bland annat ljudabsorberande väggar och ljuddämpande plattor till tak, men man kan till exempel också använda sig av vanliga mattor eftersom att dessa har en ljudabsorberande funktion.

För att se till så att det öppna kontorslandskapet utnyttjas maximalt och att de anställda får en god arbetsmiljö kan akustikplattor som främjar ljudmiljön installeras. Det finns en rad leverantörer av akustikrelaterade produkter. En av dessa är Kamak, vilka har en lång erfarenhet av akustiklösningar och undertak för både arbetsplatser och privata hem.

Dela med sig:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Relaterade Inlägg