Underlätta arbetet med ljuddämpande skärmväggar

Många tycker olika i frågan om huruvida öppna kontorslandskap är bättre eller sämre än rum i korridor med egen dörr, men en sak är klar – det finns många sätt att skapa god akustik även i öppna och delade kontor.

I samband med att forskare tittat närmare på hur människors hälsa och arbetsförmåga påverkas av den omgivande akustiken visar resultaten ofta tydliga samband mellan höga ljud och koncentrationsvårighet, trötthet och högt blodtryck. Bland annat.


För att minska ljudstörningar och de negativa effekterna dessa kan ha på hälsan och produktiviteten är det ett bra alternativ att installera effektiva akustiklösningar. Här nedanför hittar du några exempel på ljudabsorbenter och annat som är bra att tänka på:

Design och funktion

Dagens absorbenter är både snygga och effektiva. Eller vad sägs om fåtöljer med svängda ryggstöd som skyddar omvärlden från störande telefonsamtal, eller belysning inbyggd i absorberande moln som hänger över fikabordet. För kontor som behöver fler sittplatser kan också vadderade och sittbara förvaringsboxar på hjul vara en smidig lösning.

Ljuddämpande skärmväggar för kontor är ett annat användbart inslag. De dämpar ljudet från kollegornas samtal, men kan också bli en privat vägg för egna scheman eller foton på barn-barnen.

Social samvaro

Även om mycket går att lösa med välplanerade lokaler och praktiska absorbenter, så är det också viktigt att strukturera den sociala samvaron. Hur högt ska vi prata? Hur förhåller vi oss till mobiltelefoner? Ska alla smårum vara bokningsbara?

Vill du kunna kommunicera med kollegorna utan att behöva skrika tvärs över rummet? Arbetsplatsens ljuddämpande skärmväggar kan vid behov även fungera som anslagstavlor som signalerar om personen bakom är öppen för frågor och samtal eller behöver lämnas ifred med sitt eget.

Generellt gäller att ju fler som delar utrymmet, desto tydligare bör reglerna vara. Behoven ser ofta ganska olika ut mellan olika personer. Dessutom bör man tänka igenom hur typen av arbetsuppgifter påverkas av stråk och passager. Den som behöver lugn och ro bör nog inte sitta vid kaffeautomaten eller nära mötesrummet där många passerar.

Kontakta Kamak redan idag och få förslag på skräddarsydda lösningar för just era förutsättningar och behov. De ser till alltifrån kontorets utformning, personalens behov, materialen i rummet och möblering till budget och kan även hjälpa till med montering. Läs mer på www.kamak.se.

Dela med sig:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Relaterade Inlägg