3 tips för att välja rätt akustikvägg för dina behov

Konferensrum, lunchrestauranger, kontorslandskap, receptioner och foajéer. Alla är de typer av utrymmen där ljudet lätt uppgår till höga nivåer, vilket i sin tur riskerar att påverka människors hälsa negativt.

Men det finns enkla lösningar på problemen. En akustikvägg, undertak, akustiktak eller andra ljudabsorbenter och ljuddämpande tavlor är bara några exempel på lösningar som minskar risken för konstant höga ljud och buller. Naturligtvis kan dessa också kombineras med textilier som mattor, gardiner och liknande, för ännu bättre absorption.

Numera finns det alltså ett stort utbud av effektiva, funktionella och snygga absorbenter på marknaden. Ett tips är dock att inte ha för bråttom när du tar beslut om lösningen för dina lokaler. Det är nämligen viktigt att produkterna verkligen överensstämmer med företagets behov och befintliga inredning. I vissa fall kanske det till och med måste vara så att absorbenterna måste skräddarsys för att passa de aktuella lokalerna.


Tänk på följande innan du beställer akustiklösningar:

Problem?

Vad har lokalerna för egenskaper, och vilken typ av verksamheter drivs däri? Prata med de anställda för att få en bild av vilka problemområden de upplever vara som mest utbredda och påtagliga. Kanske uppenbarar sig ett mönster som du inte tidigare varit medveten om?

Är det fråga om flera typer av ljudföroreningar? Prata med en återförsäljare av akustiklösningar för att hitta lösningar som samverkar på bästa sätt.

Stil och design

När du ska köpa akustikvägg för hemmet eller till företagets kontor så finns det numera många olika designalternativ att välja mellan. Dagens akustikprodukter är ofta färgglada och stilmässigt genomtänkta, men kan enkelt också varieras för ett mer personligt resultat. Föredrar du akustikväggar som sticker ut, eller som är mer diskret?

Prioritera

Rom byggdes inte på en dag, och alla dina ljudproblem behöver heller inte åtgärdas på precis samma gång. Prioritera den delen av lokalen där ni upplever mest problem, och komplettera sedan med fler absorbenter längre fram.

Det är inte så enkelt som man kan tro att fatta beslut om ljudabsorbenter. För att komma vidare med en produkt som passar dina behov är det bra att konsultera en återförsäljare som Kamak. De är erfarna specialister inom akustiklösningar i Stockholm. Kontakta Kamak idag för mer information, eller läs mer på deras webbplats.

Dela med sig:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Relaterade Inlägg