Förbättrad akustik på arbetsplatsen med väggabsorbenter i Stockholm

Bra kontors- och arbetsplatsakustik är en precis lika viktig del av inredningen som belysning, värmesystem, ergonomi och luftkvalitet. En arbetsplats som faktiskt tar hänsyn till att skapa en god akustisk kan njuta av fördelarna av en ökad produktivitet och effektivitet genom att minska distraktioner och förbättra arbetsron hos de anställda.

Det finns en mängd olika sätt att förbättra ljudnivå och akustisk i ett rum. Med hjälp av ljudabsorbenter och paneler kommer ljudet att fångas upp, vilket förkortar efterklangstiden som i annat fall upplevs som störande ekon. Väggabsorbenter som täcker minst en vägg, men i bästa fall två intilliggande väggar, kommer göra det lättare att höra vad personer längre bort i rummet säger och också förbättra ljudnivån och minska buller under diskussioner eller i öppna kontorslandskap.

Skillnaden mellan ljudabsorption och ljudisolering

Vad är då skillnaden mellan ljudisolering och ljudabsorption? Syftet med ljudisolering är att stoppa och stänga ute ljud från ett rum till ett annat, medan ljudabsorption fungerar genom att ljudvågorna i stället sugs upp av materialet för att skapa en bättre akustisk. De skiljer sig åt i material och utförande, där tyngre material såsom betong och gips används för att blockera ljudet och mjukare och porösa material såsom mineralull, glasfiber eller tyg fungerar som ljudabsorbenter.

Placering av ljudabsorbenter

1. I taket – Ljudabsorbenter kan placeras i taket mellan befintliga armaturer och övriga installationer och hjälper till att förbättra ljudnivån i rummet. För bästa effekt bör 40 % eller mer av den totala takytan vara täckt av ljudabsorberande plattor och de kommer i många olika utseenden för att passa in med den befintliga interiören.

2På väggen – När du planerar att köpa väggabsorbenter kommer även dessa i en mängd olika material, utseenden och storlekar för att lätt kunna anpassas för det rum de ska placeras i. Flera modeller kan dessutom användas som anslagstavlor för att erbjuda olika användningsområden. De hjälper dig att dämpa ljud och bidrar därmed till en förbättrad arbetsmiljö.

Därför bör du köpa väggabsorbenter för ditt kontor

1. Förbättrad interiör – På en arbetsplats är det viktigt med en kvalitativ och ergonomisk interiör för att de anställda ska trivas och arbeta effektivt. Väggabsorbenter är en viktig del i detta och gör det lättare att höra vad andra säger, men också att koncentrera sig trots att andra pratar bredvid dig.

2Minskat eko – Köp väggabsorbenter i Stockholm som är tillverkade i material med egenskaper som suger upp ljudvågorna för att förkorta efterklangstiden i rummet. Det bidrar till ett minskat eko och en mindre bullrig miljö, oavsett om det gäller skola, sjukhus, föreläsningssal eller ett öppet kontorslandskap.

Kamak är återförsäljare av en mängd tillverkare av tak- och väggabsorbenter, till exempel Zilenzio, Ecophon och Akustikmiljö. De erbjuder ljudabsorbenter i Sverige till ett bra pris och kan hjälpa dig att skapa en betydligt mer kvalitativ och ergonomisk arbetsmiljö.

Dela med sig:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Relaterade Inlägg